Wie

Ik ben Anne Besselink, afgestudeerd als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Na deze studie heb ik de BIK-opleiding (‘Beroepskunstenaar in de Klas’) gevolgd in Zwolle. Ik volgde trainingen in de procesgerichte didactiek en het coachen van leerkrachten.

Sinds enkele jaren ben ik vakdocent op een basisschool. Hier geef ik beeldende vorming aan groepen hoogbegaafden.

Kunsteducatie is voor mij dé smaakmaker in het onderwijs. Het voegt iets wezenlijks toe, namelijk plezier in het leren en een creatief vermogen voor de toekomst.
Ik sluit graag aan bij wensen en behoeftes van de scholen en verlies de kerndoelen niet uit het oog. Kenmerkend voor mijn lessen is het werken met spannende werkvormen en vreemde materialen, waarbij leerlingen hun eigen beeldtaal ontdekken. Meestal integreer ik hierbij een reguliere les, bijvoorbeeld taal, wereldoriëntatie of meetkunde. Hierdoor ontstaat een calorierijk aanbod en tijdwinst.

Als illustrator werk ik graag met verschillende materialen en technieken als collage, verf, monotype en inkt, altijd passend bij de vraag van de klant. Door metaforen te gebruiken en het gebruik van diverse materialen ontstaan beelden vol laagjes.

Mail mij gerust voor vragen, prijzen of gebruik van bestaand werk.