Wie

Ik ben Anne Besselink, afgestudeerd als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Na deze studie heb ik de BIK-opleiding (‘Beroepskunstenaar in de Klas’) gevolgd in Zwolle.

Sindsdien ontwikkel ik workshops, projecten, trainingen en leskisten op het gebied van kunsteducatie voor het basisonderwijs en bso’s. Voor kinderen en volwassenen.

Kunsteducatie is voor mij dé smaakmaker in het onderwijs. Het voegt iets wezenlijks toe, namelijk plezier in het leren en een creatief vermogen voor de toekomst.
Ik sluit graag aan bij wensen en behoeftes van de scholen en verlies de kerndoelen niet uit het oog. Kenmerkend voor mijn lessen is het werken met spannende werkvormen en vreemde materialen, waarbij leerlingen hun eigen beeldtaal ontdekken. Meestal integreer ik hierbij een reguliere les, bijvoorbeeld taal, wereldoriëntatie of meetkunde. Hierdoor ontstaat een calorierijk aanbod!

Reactie leerling groep 5: “het leukste van de les vond ik dat de klas zo’n mooie fantasie had bedacht en ik vond niks stom.”

Voor meer informatie over trainingen zie mijn andere website: Kunstsmakelijk!

Als illustrator werk ik graag met verschillende materialen en technieken als collage, verf, monotype en inkt, altijd passend bij de vraag van de klant. Door metaforen te gebruiken en het gebruik van diverse materialen ontstaan beelden vol laagjes.

Mail mij gerust voor vragen, prijzen of gebruik van bestaand werk.